COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransknäck

Recept på en klassiker som twistats till med den ljuvliga smaken av saffran. Och denna kombinationen blev lysande kan vi lova!

omkring 15 - 20 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransknäck

Ingredienser:

2 dl socker
2 dl vispgrädde
1,5 dl sirap
2 msk Dr. Oetker flytande glykos
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 krm Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Saffransarom

preparation

Förberedelse

1

Blanda socker, sirap, grädde, glykos och saffransarom i en tjockbottnad kastrull. Koka tills massan håller kulprov alternativt en termometer visar 120 grader.

2

Tillsätt bakpulver och mandel och rör om. Fördela smeten i knäckformar och låt svalna. Förvara knäcken i burkar med smörpapper emellan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten