COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransmuffins med korinter

Älskar du saffran lika mycket som vi? Då kommer du älska dessa saftiga muffins, som dekoreras med vit kristyr och dekorationshjärtan. Passar förträffligt till glöggen.

12 - 15 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransmuffins med korinter

Muffins:

4 st ägg
3 dl socker
1 påse saffran
1 Förp. Korinter (75 g)
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
250 g kesella (1 burk)
0,5 dl rapsolja eller 50 g smält smör

Garnering:

1 st Kristyr vit
omkring 2 - 4 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan

preparation

Förberedelse

Mycket saftiga och lättbakade muffins som inte är så feta tack vare Kesellan.

1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, korinter, salt och mjölet blandat med bakpulver. Rör i Kesella och olja eller smör. Häll smeten i smorda muffinsplåtar eller stora muffinsformar. Fyll formarna till 2/3 ungefär.

2

Grädda i 180 grader i ca 20 minuter. Njut muffinsen som de är eller garnera med Kristyr och Hjärtan när de har svalnat.

Tips: För toppigare muffins, öppna ugnen efter ca 10 minuter och spraya lite vatten på plåten med en blomspruta. Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit så löser den sig bättre.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten