COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransostkaka

Recept på krämig ostkaka, med mjuk konsistens och mild nötig smak. Är absolut godast att äta ljummen, med lite lättvispad grädde och några hallon.

omkring 4 portioner

Lyckas lätt 45 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransostkaka

Ingredienser:

2 st ägg
250 g ricottaost
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl Dr. Oetker Mandel skållad
0,5 dl mandelmjöl
1,5 msk sötningsströ
2 tsk Dr. Oetker Saffransarom
omkring 1 - 2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
2 - 3 msk Mandelspån till topping

preparation

Förberedelse

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats. Finhacka sötmandel och blanda ner detta. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten