COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Saffranspannkakor

recipe-Saffranspannkakor

Goda pannkakor med smak av saffran. Receptet ger ca 6 st, beroende på storlek.

Ca 6 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffranspannkakor

Saffranspannkakor:

1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
3 dl mjölk
2 st ägg
1 dl vetemjöl
¼ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
ca 1 - 2 msk smör att steka i

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Börja med att vispa upp äggvitan till en vit fluffig smet.

2

Vänd ner hälften av mjölet i en annan bunke tillsammans med äggulorna. Vispa. Se till så att inga klumpar bildas. Tillsätt resten av mjölet och vispa.

3

Tillsätt sedan mjölken och vispa till en jämn och fin smet.

4

Tillsätt saffran, vaniljsocker, hackad mandel och bakpulver.

5

Sist vänder du försiktigt ned äggvitan.

6

Lägg smör i pannan, och stek på vardera sidor tills du fått fin gyllenbrun färg på dina pannkakor. Storlek väljer du själv.