COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransscones

I detta recept har vi kombinerat två klassiker, underbara scones med den juliga smaken utav saffran. Till julfrukosten kanske?

4 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransscones

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
0,5 dl socker
1 msk Dr. Oetker Bakpulver
50 g smör
250 g kesella (Kesella, 1% eller 10%)
3,5 dl mjölk
1 msk Dr. Oetker Saffransarom och extra mjöl till utbakning

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula ner smöret med fingrarna. Tillsätt kesella. Blanda mjölk och saffransarom i en annan bunke. Blanda ned saffransmjölken och rör om så allt blandas.

2

Forma fyra rundbullar av degen och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något och skär ett kryss i bullarna. Nagga lätt med gaffel.

3

Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten