COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Saffransskorpor

ca 40 st

Ca 40 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransskorpor

1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad (50 g)
100 g smör
1 dl socker
2 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 msk Dr. Oetker Saffransarom (alt. 0,5 g torkad saffran)

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Rör smör, saffran och socker mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det tillsammans med mandel. Rör samman till en rätt kladdig deg.

2

Forma tre längder på bakplåtspapper och lägg dem på en plåt.

3

Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt längderna svalna något på plåten och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.