COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saftig julkryddkaka

Ett julrecept på en kryddig mjuk kaka som blir saftig av all torkad och kanderad frukt.

1 springform

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saftig julkryddkaka

Smet:

200 g smör eller margarin
2,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
75 g russin
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 påse)
100 g Dr. Oetker Cocktailbär röda (1 påse)
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
60 g hackad choklad

Dekoration:

1 påse Mandelspån

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 160-180 grader (varmluftugn 140-160 grader).

2

Rör smöret eller margarinet mjukt i en matberedare på högsta hastigheten.

3

Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget och blanda smeten väl. Tillsätt ett ägg i taget.

4

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Vänd till sist ner russin, apelsinskal, hackad mandel, cocktailbär och choklad i smeten.

5

Häll smeten i en smord springform, jämna till ytan och garnera med mandelspån.

6

Grädda kakan i ca 45 min.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten