COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Sarah Bernard med chokladmousse

Recept på en klassisk biskvi, som här är förenklad. Här gör du bara det roliga, den krämiga fyllningen som toppas med len choklad.

20 - 24 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Sarah Bernard med chokladmousse

Ingredienser:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dl mjölk
omkring 2 msk konjak eller cointreau, eventuellt
20 - 24 st makroner
300 g choklad mörk
2 - 4 msk Blå glimmer eller annat strössel som garnering, eventuellt

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda tårtmousse med mjölk och vispa 3 minuter. Lägg moussen i en spritspåse. Droppa ev. några droppar konjak eller cointreau på makronerna. Spritsa ut tårtmoussen på dem. Ställ in bakelserna i frys en timme tills ytan är stel.

2

Smält chokladen över vattenbad, den ska vara flytande och ljummen. Doppa makronerna i chokladen, ta hjälp med sked så all mousse blir täckt med choklad. Håll bakelserna upp och ned, så överflödig choklad rinner tillbaks i skålen. Strö ev. över dekorationsströssel på bakelserna innan chokladen stelnat.

3

Förvaras i kylskåp till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten