COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Schwarzwaldtårta

Recept på en riktig klassiker, där marängbottnar, grädde, choklad och körsbärssylt kombineras till en alltid lika uppskattad tårta.

omkring 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Schwarzwaldtårta

Ingredienser:

1 Förp. färdigköpta marängbottnar
1 dl körsbärssylt
5 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)
Efter behov choklad , riven
1 st Kakaorosor och blad (50 g)

preparation

Förberedelse

En mycket enkel variant av den populära schwarzwaldtårtan!

1

Gör så här

Vispa grädden fast. Blanda hälften av grädden med vaniljsocker och hackade nötter. Bred körsbärssylt på ena marängbotten. Bred nötgrädden över och lägg på den andra botten.

2

Täck ovansidan av tårtan med ett tunt lager grädde. Häll ev. resten av vispgrädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa mönster på tårtan. Dekorera med riven choklad och Kakaorosor.

Tips: I den klassiska "Schwarzwalder Kirschtorte" är det körsbär och choklad som ger karaktär åt tårtan. Vill man inte använda körsbärssylt kan man byta ut det mot annan sylt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten