COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Småkakor som kaninrumpor

Recept på påskens sötaste småkaka.

omkring 30 styck

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Småkakor som kaninrumpor

Ingredienser:

100 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk Dr. Oetker Citronarom
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3,5 dl vetemjöl
2 st Kristyr vit
1 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan
1 msk Minipearls 4-mix

preparation

Förberedelse

1

Vispa smör och socker ljust.

2

Tillsätt ägg och citronarom, vispa slät.

3

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och tippa över i smörblandningen. Rör till en deg.

4

Forma degen till en boll, lägg i en påse och låt den vila i kylskåpet minst 1 h.

5

Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 1-2 mm tjock, stansa ut runda kaninkroppar (ca 5,5 cm i diameter) och två tassar (ca 1 cm i diameter) till varje kropp.

6

Lägg försiktigt kakorna på en pappersklädd bakplåt.

7

Grädda ca 6-8 minuter i mitten av ugnen på 175 grader. De ska precis bli gyllene i kanterna. Lägg över de gräddade kakorna på galler och låt svalna.

8

Smycka de svala kaninkropparna med vit kristyr från Dr. Oetker och tryck dit tassarna. Skapa svansar med hjälp av minipearls som sätts på plats innan kristyren stelnat. Dekorera tassarna med vit kristyr och skapa avtryck med dekorationshjärtan och minipearls. Låt kristyren stelna innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten