COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Smöriga kardemumma-kringlor med fördeg

I detta recept hittar du saftiga och smöriga bullar, med en doft av kardemumma och krokant. Smälter bokstavligen i munnen.

Ca 20 bullar

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smöriga kardemumma-kringlor med fördeg

Fördeg:

10 g jäst färsk
250 g mjölk
250 g vetemjöl

Deg:

Efter behov Fördeg (all) från dagen innan
600 - 700 g vetemjöl special
250 g mjölk
1 tsk kardemumma malen
1 tsk Dr. Oetker Vaniljstång (vanilj från vaniljstången)
1 tsk salt (havssalt)
150 g socker
150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalsaltat smör)

Fyllning:

150 g smör rumstempererat
100 g socker
ca 1 - 2 msk vetemjöl (så att fyllningen inte rinner ut)
Efter behov Dr. Oetker Krokant att strö över

Förberedelse

Förberedelse

1

Fördeg:

Blanda alla ingredienser till en slät deg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.

2

Deg:

Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke. Börja med 600 g mjöl. Blanda till en slät men elastisk deg. Ställ degen på en sval plats att vila i 30 - 60 minuter om inte flera timmar.

3

Fyllning:

Rör alla ingredienser till fyllningen till en slät pasta. Kavla ut degen till en rektangel ca 80 X 40 cm. Bred på fyllningen och vik sen från båda ändarna av degen mot mitten, omlott. På det sättet får du tre lager på varandra. Kavla ut degen till en rektangel ca 50 X 30 cm och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper. Ställ plåten i den avstängda ugnen och låt bullarna vila i 7-8 timmar om inte längre. De kan även vila i frysen under 2 veckor. Ta fram bullarna ca 7-8 timmar innan gräddning. (Eller ställ plåten i köket över natten.) Täck med kökshandduk. Sätt ugnen på 200º. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över krokanten innan gräddningen eller gräddar bullarna först mer än halva tiden och sen penslar med uppvispat ägg och strör över krokanten. Grädda bullarna minst 5 minuter till. Klart!