COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.

Recept på otroligt god försommarfrestelse, som är lätt att göra. Receptet är framtaget i samarbete med baka.se.

1 pajform

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.

Ingredienser:

2 dl socker
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
250 g rabarber rensade
1 Förp. smördeg
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk
1 msk pärlsocker

preparation

Förberedelse

1

Koka ihop vatten och socker till en sockerlag. Finmortla kardemumma och lägg i sockerlagen. Ställ åt sidan att svalna lite.
Skär rabarberna i långa stavar och lägg i den något avsvalnade sockerlagen.

2

Rulla ut smördegen och klä en form som är ca 20×20 cm stor. Spara överflödet av degen till att göra dekoration runt kanten.
Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisning och häll sedan på smördegen. Vaniljkrämen blir ganska fast så använd en sked att trycka ut i formen.

3

Ta nu upp rabarberstavarna ur sockerlagen och lägg omlott uppepå vaniljkrämen.
För extra frasiga kanter så tvinna den överblivna smördegen och lägg som en ram runtom formen.
Strö över lite pärlsocker Grädda i 175°c ca 20 min .