Smöriga kardemumma-kringlor med fördeg

I detta recept hittar du saftiga och smöriga bullar, med en doft av kardemumma och krokant. Smälter bokstavligen i munnen.

cirka 20 bullar

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smöriga kardemumma-kringlor med fördeg

Fördeg:

10 g jäst färsk
250 g mjölk
250 g vetemjöl

Deg:

Efter behov Fördeg (all) från dagen innan
600 - 700 g vetemjöl special
250 g mjölk
1 tsk kardemumma malen
1 tsk Vaniljstänger (vanilj från vaniljstången)
1 tsk salt (havssalt)
150 g socker
150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalsaltat smör)

Fyllning:

150 g smör rumstempererat
100 g socker
cirka 1 - 2 msk vetemjöl (så att fyllningen inte rinner ut)
Efter behov Dr. Oetker Krokant att strö över

preparation

Förberedelse

1

Fördeg

Blanda alla ingredienser till en slät deg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.

2

Deg

Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke. Börja med 600 g mjöl. Blanda till en slät men elastisk deg. Ställ degen på en sval plats att vila i 30 - 60 minuter om inte flera timmar.

3

Fyllning

Rör alla ingredienser till fyllningen till en slät pasta. Kavla ut degen till en rektangel ca 80 X 40 cm. Bred på fyllningen och vik sen från båda ändarna av degen mot mitten, omlott. På det sättet får du tre lager på varandra. Kavla ut degen till en rektangel ca 50 X 30 cm och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper. Ställ plåten i den avstängda ugnen och låt bullarna vila i 7-8 timmar om inte längre. De kan även vila i frysen under 2 veckor. Ta fram bullarna ca 7-8 timmar innan gräddning. (Eller ställ plåten i köket över natten.) Täck med kökshandduk. Sätt ugnen på 200º. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över krokanten innan gräddningen eller gräddar bullarna först mer än halva tiden och sen penslar med uppvispat ägg och strör över krokanten. Grädda bullarna minst 5 minuter till. Klart!

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: