COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Smörkaka med mandelspån

Recept på en god kaka som du enkelt bakar I en långpanna, och sen skär upp I lagom stora bitar.

omkring 20 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smörkaka med mandelspån

Ingredienser:

2 dl mjölk
50 g smör
omkring 6 dl vetemjöl
50 g jäst
0,75 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,25 krm salt (1 knivsudd)
1 st ägg

Fyllning:

100 g smör
1 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g Mandelspån

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli ljummen. Tillsätt jäst och rör tills den löst sig.

2

Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en degbunke. Tillsätt jästmjölken samt ägget och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 20 minuter på dragfri plats.

3

Smörj en långpanna (cirka 30 x 40 cm) eller täck den med bakplåtspapper. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den ordentligt. Tryck ut degen i långpannan så den täcker hela botten. Låt jäsa ca 15 minuter.

4

Gör små fördjupningar i kakan med cirka 3 cm mellanrum. Lägg en liten smörklick i varje fördjupning. Blanda socker och vaniljsocker och strö detta över degen omväxlande med mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 minuter i 200° C (varmluft 180° C). Låt kakan svalna under bakduk.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten