COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Snow Queen Winter Cake

Recept på en fantastisk fruktkaka som täcks med marsipan, och toppas med underbar marängfrosting och granatäppelkärnor. En riktig vinterdröm att njuta av..

omkring 16 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Snow Queen Winter Cake

Kaka:

350 g smör rumsvarmt
3,5 dl socker
6 st ägg
omkring 5 - 6 varv Vaniljtwister (alt. 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker)
250 g tranbär torkade
100 g Dr. Oetker Cocktailbär röda
100 g Dr. Oetker Cocktailbär gröna
6 dl vetemjöl
1 dl maizena
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Marängfrosting:

2,5 dl socker
0,8 dl vatten
1,4 tsk citronsaft pressad från färsk citron
2 st äggvitor
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Dekoration:

2 msk flytande honung
1 st färdigkavlat marsipanlock eller 250 g marsipan som kavlas ut
100 g granatäppelkärnor
Efter behov färsk rosmarin

preparation

Förberedelse

1

Smörj och bröa en rund springform, ca 22 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör ned äggen, ett i taget och tillsätt 5-6 varv med Vaniljetwister. Rör ned frukten. Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver, rör om med en gaffel så allt blir blandat. Vänd ned det i smeten och rör om, smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna.

2

Jämna till kakan med kniv om det behövs och pensla kakan runt om med honung. Värm honungen i mikro några sekunder om den inte är flytande. Kavla ut marsipan mellan plastfolie, eller använd färdigkavlad marsipan och täck tårtan helt.

3

Frosting

Häll socker, vatten och citron i en kastrull och koka sakta upp tills sockret löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Vispa äggvitorna och vaniljsockret hårt tills konsistensen är tjock. Fortsätt att vispa medan du häller i sockerlagen lite åt gången, vispa konstant tills marängen har svalnat. Ställ marängen i kylskåpet minst en halvtimme. Bred frostingen över marsipanen med hjälp av en palett. Dekorera med rosmarin. Skeda granatäppelkärnor över kakan strax innan servering.

4

Tips!

Om kakan inte äts upp direkt kan den förvaras i en vecka i kylskåp i lufttät burk. Se då till att ta bort granatäpplen från kakan först.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten