COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Sommartårta med färska jordgubbar

Recept på en enkel, hembakt och väldigt god tårta, där vaniljkräm, vit choklad och svenska färska jordgubbar blir en perfekt kombo.

omkring 12 bitar

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Sommartårta med färska jordgubbar

Ingredienser:

1 st Tredelad tårtbotten
6 dl mjölk
1 l färska jordgubbar
0,5 dl florsocker
3 dl vispad grädde
omkring 100 g vit choklad
En nypa Dr Oetker valfritt strössel , till dekoration
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ihop vaniljkräm med mjölken, 3 minuter med elvisp och låt vila i kylen 20 min före användning. Mosa hälften av jordgubbarna med florsockret. Blanda med lite av grädden.

2

Bred vaniljkrämen på en tårtbotten. Täck med nästa tårtbotten och bred på jordgubbsmoset. Lägg på sista tårtbotten och täck tårtan med vispad grädde. Täck kanten av tårtan med chokladplattor och dekorera med jordgubbar, valfritt strössel och eventuellt med flaggor.

Tips: Chokladplattor gör man genom att smälta vit choklad över vattenbad och sedan stryka ut den tunt på smord plåt. Skär med vass kniv ut plattor som fästes på grädden på tårtan..

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten