COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Somrig bärkaka

Recept på en bärkaka som du bakar snabbt. Ät gärna kakan ljummen tillsammans med en skopa citron- eller vaniljglass.

12 portioner

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Somrig bärkaka

Ingredienser:

3 st ägg
150 g rårörsocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
120 g vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och dekoration:

500 g blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar och röda vinbär
1 msk socker
50 g smör

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. 
Tillsätt mjölk blandat med bakpulver och rör till en slät smet. 

2

Fördela hälften av bären i botten av smord och mjölad form (Ø 26 cm). Häll över kaksmeten och jämna till ytan. Toppa med resterande bär. Strö över sockret och klickar av smör.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten