COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Somrig rulltårtsbakelse

Recept på somriga bakelser som smakar ljuvligt utav citron och jordgubb.

10 portioner

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Somrig rulltårtsbakelse

Rulltårta:

3 st ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ dl vatten
6 droppar Dr. Oetker Citronarom

Fyllning och dekoration: :

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk kall
1 ½ dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
2 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp. Dr. Oetker gelfärg röd eller annan valfri kulört
Efter behov ätbara dekorationsblommor eller annan valfri dekoration
½ dl sirap

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen 250 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl och bakpulver, och sikta ner det i äggsmeten. Vänd runt försiktigt till en jämn smet. Rör ner vatten och citronarom i smeten, och häll smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna medan fyllningen vispas ihop.

2

Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa vispgrädden tjock, och blanda med tårtmoussen. Bred ut moussen över rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan hårt och skär sedan i bitar. Färga sockermassan i valfri färg. Blir sockermassan för fuktig, pudra med florsocker.

3

Kavla ut sockermassan tunt på florsockrat bord. Skär ut skivor av sockermassan som räcker runt varje rulle. Ta lite sirap på varje skiva sockermassa och fäst sedan sockermassan på rulltårtebiten. Vispa vispgrädden till topping och spritsa ut på varje bakelse. Dekorera med ätbara blommor eller annan valfri blom-dekoration.