COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Spindel cupcakes

Recept på muffins som kan varieras I storlek och passer perfekt till Halloween!

omkring 8 - 15 cupcakes

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spindel cupcakes

Muffinssmet:

2 st ägg
2 dl socker
1 dl matolja (ej olivolja)
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt

Topping:

200 g färskost (philadelphia eller mascarpone)
100 g choklad , mörk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl siktat florsocker

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker lakritsströssel
24 - 45 st lakritssnören
1 st Dekorationsglasyr
omkring 2 - 4 msk Dekorationspärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Detta recept räcker till 8 jättemuffins eller 12 stora eller 15 små. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser.

2

Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan.

3

Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar.

4

Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter.

5

Låt muffinsen svalna.

6

Smält chokladen över vattenbad. Tillred sedan toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.

7

Strössla rikligt med lakritsströssel. Klipp till ben av lakritssnören och stick in i muffinsen. Använd Dekorationsglasyr samt Dekorationspärlor till ögon.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten