COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Spöktårta med chokladmousse och marängsvissfyllning

Recept på kusligt god spöktårta till hallowens alla fester och kalas. Enkel att göra, och passar både vuxna och barn!

Ca 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spöktårta med chokladmousse och marängsvissfyllning

100 g mörk chokad
1 Förp. färdigköpta marängbottnar (2 st bottnar)
1 påse Dr. OetkerTårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk
1 st banan
ca 1 - 2 dl maräng
Efter behov chokladsås
5 dl vispgrädde

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov florsocker
Efter behov chokladbollsspindlar

Chokladbollsspindlar:

sats chokladbollssmet
100 g mörk chokad
1 Förp. kolasnören
1 Förp. Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Förberedelse

Förberedelse

1

Tårta:

Smält chokladen över vattenbad. Pensla chokladen på marängbottnarna. Lägg dem på varandra. Låt chokladen stelna i kylen. Blanda tårtmoussen med mjölken (enligt anvisningarna på förpackningen). Bred ut chokladmoussen på marängbottnen.

2

Skär bananen i tunna skivor och lägg ut dem ovanpå chokladmoussen. Lägg en hög med maränger ovanpå bananerna. Ringla över chokladsås. Vispa grädden fluffig.

3

Bred ut grädden som en hög kulle ovanpå marängerna. Spackla även kanterna på marängbottnen med vispgrädde. Kavla ut sockerpastan tunt, på ett bord som är pudrat med ett lager florsocker. Lägg försiktigt sockerpastan ovanpå tårtan.

4

Garnering:

Pudra över lite florsocker och garnera med chokladbollsspindlar.

5

Chokladögon och mun:

Smält 2 bitar choklad. Måla ögon och mun med chokladen i önskad storlek på ett bakplåtspapper. Använd baksidan på en tesked. Låt chokladen stelna i kylen. Sätt fast ögon och mun på tårtan med en liten klick vispgrädde på baksidan av chokladplattorna.

6

Spindlar:

Spindlar:

Forma chokladbollssmeten till spindelkroppar, runda eller avlånga. Smält chokladen över vattenbad.

7

Doppa chokladbollarna, en i taget, i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Klipp spindelben, några centimeter långa av kolasnören. Stick in benen i kroppen (Tips! Tryck först hål för benen med en tändsticka). Stick in sex stycken ben i varje kropp.

8

Strö strössel ovanpå spindelns kropp innan chokladen stelnar. Sätt ögon på spindeln. (Ögon: Vi har målat en liten chokladprick med en tändsticka på de stora, runda guldströsslen).

9

Ställ spindlarna i kylen och låt chokladen stelna. Förvara spindlarna i kylen.