Spöktårta med chokladmousse och marängsvissfyllning

Recept på kusligt god spöktårta till hallowens alla fester och kalas. Enkel att göra, och passar både vuxna och barn!

cirka 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Spöktårta med chokladmousse och marängsvissfyllning

Ingredienser:

100 g mörk chokad
1 Förp. färdigköpta marängbottnar (2 st bottnar)
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dl mjölk
1 st banan
cirka 1 - 2 dl maränger
Efter behov chokladsås
5 dl vispgrädde

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov florsocker
Efter behov chokladbollsspindlar

Chokladbollsspindlar:

sats chokladbollssmet
100 g mörk chokad
1 Förp. kolasnören
1 Förp. Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

preparation

Förberedelse

1

Tårta

Smält chokladen över vattenbad. Pensla chokladen på marängbottnarna. Lägg dem på varandra. Låt chokladen stelna i kylen. Blanda tårtmoussen med mjölken (enligt anvisningarna på förpackningen). Bred ut chokladmoussen på marängbottnen.

2

Skär bananen i tunna skivor och lägg ut dem ovanpå chokladmoussen. Lägg en hög med maränger ovanpå bananerna. Ringla över chokladsås. Vispa grädden fluffig.

3

Bred ut grädden som en hög kulle ovanpå marängerna. Spackla även kanterna på marängbottnen med vispgrädde. Kavla ut sockerpastan tunt, på ett bord som är pudrat med ett lager florsocker. Lägg försiktigt sockerpastan ovanpå tårtan.

4

Garnering

Pudra över lite florsocker och garnera med chokladbollsspindlar.

5

Chokladögon och mun

Smält 2 bitar choklad. Måla ögon och mun med chokladen i önskad storlek på ett bakplåtspapper. Använd baksidan på en tesked. Låt chokladen stelna i kylen. Sätt fast ögon och mun på tårtan med en liten klick vispgrädde på baksidan av chokladplattorna.

6

Spindlar

Forma chokladbollssmeten till spindelkroppar, runda eller avlånga. Smält chokladen över vattenbad.

7

Doppa chokladbollarna, en i taget, i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Klipp spindelben, några centimeter långa av kolasnören. Stick in benen i kroppen (Tips! Tryck först hål för benen med en tändsticka). Stick in sex stycken ben i varje kropp.

8

Strö strössel ovanpå spindelns kropp innan chokladen stelnar. Sätt ögon på spindeln. (Ögon: Vi har målat en liten chokladprick med en tändsticka på de stora, runda guldströsslen).

9

Ställ spindlarna i kylen och låt chokladen stelna. Förvara spindlarna i kylen.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: