COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tårtbotten, grundrecept

Luftig tårtbotten som kan delas i 3 delar och fyllas och garneras precis som man vill…

1 tårta

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Tårtbotten, grundrecept

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk varmt vatten

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt vattnet och rör så du precis har en jämn smet. Häll i formen och grädda direkt i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.

2

Låt kakan svalna innan du skär den i 3 bottnar.

3

Tårtbotten-Tips:

Bröa gärna tårtbotten med kokos istället för ströbröd. Byt vaniljsocker mot 1 tsk Dr. Oetker Citronarom för fräsch citronsmak. Var noga med att inte blanda smeten för mycket när du tillsatt mjölet, då kan kakan bli seg. Kakor med potatismjöl bör gräddas direkt. Risk finns annars att potatismjölet ramlar till botten och kakan blir ojämn.