Flag

Tårtbotten, grundrecept

1 tårta
Mellan
60 minuter
Luftig tårtbotten som kan delas i 3 delar och fyllas och garneras precis som man vill…
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
4 stägg
2 dlsocker
1 dlvetemjöl
1 dlpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskvarmt vatten

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt vattnet och rör så du precis har en jämn smet. Häll i formen och grädda direkt i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.

2

Låt kakan svalna innan du skär den i 3 bottnar.

3

Tårtbotten-Tips

Bröa gärna tårtbotten med kokos istället för ströbröd. Byt vaniljsocker mot 1 tsk Dr. Oetker Citronarom för fräsch citronsmak. Var noga med att inte blanda smeten för mycket när du tillsatt mjölet, då kan kakan bli seg. Kakor med potatismjöl bör gräddas direkt. Risk finns annars att potatismjölet ramlar till botten och kakan blir ojämn.