COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tivoli cupcakes

Recept på vaniljmuffins som toppas med vaniljfrosting i olika färger och mängder med strössel pch dekorationsfigurer. Vips så blev det cupcakes i Tivoli-tema!

12 styck

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Tivoli cupcakes

Cupcake:

125 g vetemjöl
150 g strösocker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
150 g mjukt smör
1 ¼ dl mjölk
1 st ägg (stort) (stort)
12 st muffinsformar

Vaniljfrosting:

250 g florsocker
1 st Vaniljstänger eller 1 tsk vaniljarom eller 1 tsk vaniljarom
75 g smör
ca 2 msk mjölk
ca 2 - 5 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd eller valfri färg eller valfri färg
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel
ca 4 msk Nonpareille
ca 12 st Djungel Dekorationsfigurer eller: eller:
ca 12 st Prinsessan Lillifee Dekorationsfigurer

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman till en massa som liknar riven ost.

2

Tilllsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri. Vispa resten av mjölken med ägg och rör ner det i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.

3

Grädda muffinsen i 175˚ C i 20-25 min. Känn med en provsticka eller gaffel om muffinsen är färdiggräddade. Låt muffinsen svalna på ett galler.

4

Blanda samman florsocker och vaniljkorn från vaniljstången (alt. vaniljarom) och smula ner smör i blandningen.

5

Vispa med låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Färga frostingen med hushållsfärg. Vispa tills det är lätt och luftigt, minst 5 minuter.

6

Dekorera muffinsen med vaniljfrosting, strössel och/eller dekorationsfigurer.