Flag

Tripple Heart Attack Cheese cake

cirka 12 bitar
Mellan
80 minuter
En cheesecake med extra allt! Med smak av hallon och vanilj på en browniebotten. Springform 22 cm
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kexbotten
250 - 300 gdigestivekex
100 - 150 gsmält smör
Browniebotten
200 gmörk chokad grovhackad
150 gsmör
150 gflorsocker
1 stägg
75 gvetemjöl
Cheesecakefyllning
400 gphiladelphiaost
150 gflorsocker
1 stDr. Oetker Vaniljstänger korn från vaniljstång
2 stägg
Hallonmousse
2 tskDr. Oetker Citronarom
4 dlvispgrädde
150 gflorsocker
3 stDr. Oetker Gelatinblad
200 gfrysta hallon frysta eller färska
Pynt
cirka 1 - 2 dlblandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljstänger korn från vaniljstång
Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
1

Tillagning

Sätt ugnen på 170° C varmluft.

2

Kexbotten

Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform ca ½-1 cm tjockt, bred även ut massan upp på kanterna.

3

Brownie

Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den till sidan. Blanda smör och florsocker i en skål till det är fint blandat. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa tills allt är väl blandat. Rör ner mjölet lite i taget och blanda väl. Häll långsamt ner den smälta chokladen och blanda noggrant. Vispa gärna kraftigt så att smeten blir luftig. Fördela sedan smeten jämt i springformen över kexbotten.

4

Cheesecakefyllningen

Blanda ost, socker och vaniljkorn och vispa det jämt och tjockt. Vispa ner äggen ett i sänder. Smeten ska nu vara jämn och krämig. Öka upp hastigheten på vispen något mot slutet så att blandningen blir lätt och luftig, men se till att inte vispa för länge. Bred sedan fyllningen ovanpå brownien.

5

Grädda kakan i 30-40 minuter. Kakan ska nu vara fast och gyllene i kanterna men mitten är fortfarande blek. Kyl kakan, täck den med plastfolie och sätt den i kylskåpet i ca 2 timmar.

6

Hallonmousse

Koka upp florsocker, hallon och citron hastigt och blanda därefter väl. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Vrid ut gelatinbladen och blanda i dem väl tillsamman med hallonen. Ställ hallonblandningen att svalna. Vispa sedan grädden och blanda ner den i hallonblandningen. Hallonmassan ska vara lätt avkyld men får inte ha stelnat när grädden vänds i. Låt hallonmoussen svalna helt tills den blivit tjock och bred sedan den på kakan medans kakan är i formen. Ställ sedan hela kakan i kylen, gärna över natten. Dekorera kakan med färska hallon och blåbär strax före servering. Ät och njut!