COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Turbobröd

2 bröd

2 Bröd

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Turbobröd

Ingredienser:

4 dl vatten
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1 dl sirap
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 förpackning)
75 g Korinter (1 förpackning)
100 g nötter eller mandlar
1 msk salt
4 dl krossad vete eller korn
4 dl havregryn
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
8 dl vetemjöl

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda samman vatten, youghurt och sirap. Tillsätt apelsinskal, korinter, nötter, salt, vetekross och havregryn. Rör om väl. Blanda mjölet med bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Rör om ordentligt till en kladdig deg.

2

Bred ut degen i två smorda bakformar. Grädda i mitten av ugnen i 200°C, 50-60 minuter. Om bröden blir mörka kan temperaturen sänkas till 175°C mot slutet av gräddningen.

Tips: Serveras i tunt skurna skivor med ost och marmelad. Mums!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten