COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uppochner-Cheesecake med cocktailbär

Recept på en god ostkaka som får smakerna från pepparkaka, vanilj och citron. Görs I omvänd ordning, där man avslutar med botten.

1 springform

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Uppochner-Cheesecake med cocktailbär

200 g Dr. Oetker Cocktailbär röda (2 askar) (2 askar)
2 ½ dl vispgrädde
1 dl socker
200 g philadelphiaost
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma
2 msk citronsaft
4 st Gelatinblad
100 g pepparkakor
100 g digestivekex
50 g smält smör

Förberedelse

Förberedelse

1

Uppochner-Cheesecake med cocktailbär

Gör så här: Finhacka hälften av cocktailbären och dela den andra hälften itu. Lägg de halva cocktailbären med snittytan nedåt i en form med löstagbara kanter. Blanda socker, vaniljarom, hackade cocktailbär och philadelphiaost.

2

Värm citronsaften. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter. Plocka upp gelatinbladen ut vattnet och låt dem smälta ned i den varma citronsaften. Låt svalna något och rör sedan ned gelatinblandningen i ostmassan. Vänd till sist ned den vispade grädden. Häll fyllningen över cocktailbären. Låt stå i kyl i minst 2 timmar.

3

Krossa pepparkakor och kex och blanda dem med smält smör. Fördela kexblandningen över fyllningen, se till så att det är väl täckt. Ställ in kakan i kylen ytterligare 30 min eller tills serveringsdags.

4

Ta bort kanterna på formen och vänd kakan upp och ned på ett serveringsfat.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten