COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vårig tårta med påskliljor

Påskens sötaste tårta gör du lätt med Dr. Oetkers bak- och dekorationsprodukter.

omkring 12 portioner

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vårig tårta med påskliljor

5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 ½ dl mjölk
1 dl rapsolja neutral smak neutral smak
2 st ägg
2 dl kokande vatten
ca 1 - 5 droppar Dr. Oetker Pepparmintsarom smaka av smaka av
400 g inlagda päron konserverade päronhalvor konserverade päronhalvor

Frosting och dekoration:

6 st äggvitor
3 dl strösocker
300 g smör rumstempererat rumstempererat
3 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
ca 1 - 5 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg grön efter smak efter smak
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Green

Förberedelse

Förberedelse

1

Börja med att göra 6 st påskliljor och blad av sockermassa så att de hinner torka nnnan applicering. Skär eller stansa ut kronblad i vit sockermassa och sätt ihop med lite vatten. Skapa sedan en liten tub av gul sockermassa och tryck dit denna i mitten av kronbladen med "lim" av lite vatten. Stansa eller skär ut bladen i grön sockermassa.

2

Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en stor skål.

3

Tillsätt mjölk, olja och ägg och vispa tills allt precis gått ihop.

4

Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.

5

Droppa i pepparmintsarom och smaka av tills du får en frisk smak som inte är för stark. Det ska bara vara en frisk ton.

6

Fyll tre smorda och mjölade springformar, 15 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 180 grader. Prova med en sticka och känn att den inte är kladdig i mitten. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar på galler.

7

Mixa de avrunna päronhalvorna till ett mos och montera chokladbottnarna på ett tårtfat med päronmos mellan.

8

Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten.

9

Vispa hela tiden, och låt blandingen bli så varm att sockerkristallerna smälter.

10

Ta bort skålen från värmen, häll över marängsmeten till en ny skål. Vispa med elvisp tills den är fluffig, tjock och svalnat. Det kan ta 10-15 min.

11

Tillsätt smöret lite i taget, och vispa ytterligare 5 min när allt är i.

12

Tillsätt vaniljsocker och grön hushållsfärg och vispa jämn.

13

Bred ett lager frosting över hela tårtan så att den täcks.

14

Spritsa ut frosting som stjälkar längs tårtans sidor och som prickar på tårtans topp.

15

Avsluta med att applicera påskliljor och blad på tårtan och servera!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten