COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Valentine Muffins med choklad

Recept på saftiga chokladmuffins som passer perfekt till Alla Hjärtans dag. Antingen att ge bort till någon du håller kär, eller dela dem med en nära vän.

omkring 16 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Valentine Muffins med choklad

Muffinssmet:

250 g smör
125 g mörk chokad
300 g socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
100 g vetemjöl
50 g kakao
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
75 g hackad mörk choklad
75 g choklad (ljus)
75 g vit choklad

Dekoration:

omkring 16 st Chokladhjärtan
1 st Dekorationsglasyr

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och choklad i en gryta på svag värme.Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt.Vänd ner siktat vetemjöl, kakao och bakpulver i smeten.Rör försiktigt i chokladsmöret och därefter hackad choklad.

2

Fördela smeten i hjärtemuffinsformar eller i vanliga muffinsformar. Baka dem i 180°C (varmlufts ugn) i ca. 20 min.

3

Känn efter med en gaffel eller sticka om muffinsen är klara. Låt muffinsen svalna på galler. Dekorera med hjärtan och dekorationsglasyr.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten