COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Valnötsbröd

Recept på smarrigt bröd med hela valnötter som ger extra crunch och fantastisk smak.

2 Bröd

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Valnötsbröd

Ingredienser:

5 dl vatten
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl rågsikt
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
100 g Dr. Oetker Valnötskärnor
1 msk sirap (helst ljus)
2 msk smält smör (eller olja)
omkring 0,5 tsk salt

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap och värm till 42 grader. Häll degvätskan i en bunke. Blanda ner alla torra ingredienser utom valnötterna. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min.Lägg i de hela valnötterna mot slutet och se till att de knådas in i degen. Låt degen jäsa i bunken 45-60 minuter.

2

Forma bröden på lätt mjölat bord. Lägg dem i form eller på plåt. Låt jäsa i ytterligare 30-45 minuter och snitta ett mönster, ej för djupt.

3

Grädda först i 10 min på 225 grader sänk sedan till 175 grader och släng in 1 dl vatten på botten av ugnen, stäng luckan direkt och grädda ytterliggare 30-40 min. Detta för att brödet får en hårdare skorpa. Låt svalna på galler.