Valnötsbrownie

Recept på seg och underbart god brownie som med sin tjocka glasyr skickar en rakt in in chokladhimmeln.

cirka 24 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Valnötsbrownie

Smet:

200 g mörk chokad (alt. blockchoklad)
50 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 krm Dr. Oetker Bakpulver
50 g Dr. Oetker Valnötskärnor

Glasyr:

250 g kesella eller annan färskost
0,5 dl creme fraiche
0,75 dl kakao
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g mörk chokad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.

2

Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.

3

Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning. Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: