COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Valnötsbrownie

Recept på seg och underbart god brownie som med sin tjocka glasyr skickar en rakt in in chokladhimmeln.

omkring 24 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Valnötsbrownie

Smet:

200 g mörk chokad (alt. blockchoklad)
50 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 krm Dr. Oetker Bakpulver
50 g Dr. Oetker Valnötskärnor

Glasyr:

250 g kesella eller annan färskost
0,5 dl creme fraiche
0,75 dl kakao
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g mörk chokad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.

2

Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.

3

Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning. Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.