COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljhjärtan

Recept på en riktig klassiker, en spröd kaka, som fylls med härlig vaniljkräm.

omkring 16 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljhjärtan

Kaksmet:

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g smör

Vaniljkräm:

1,5 dl mjölk (eller grädde)
1 st äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk Vanillinsocker

Garnering:

Efter behov florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj hjärtformar med smält smör. Blanda samman mjöl, potatismjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och nyp ihop till en smidig deg. Låt degen ligga i kylen en stund.

2

Blanda samman alla ingredienser utom vanillinsockret till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vanillinsockret. Låt svalna.

3

Kavla ut degen ganska tjockt till en platta. Klä de smorda formarna med hälften av degen. Lägg en klick kräm på varje form och täck med ett lock av degen, kläm till degen väl runt kanterna.

4

Ställ formarna på en plåt. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma på plant underlag.

5

Sikta florsocker över bakelserna innan servering. Förvaras svalt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten