COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljhjärtan och bokstäver

I detta recept har vi använt oss utav en småkaksdeg för att forma bokstäver och hjärtan. Kanske till ett födelsedagsfirande, eller varför inte Alla Hjärtans Dag?

omkring 45 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljhjärtan och bokstäver

Kaksmet:

4 dl vetemjöl
175 g mjukt smör
1 st Vaniljstänger
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1,5 dl socker
1 st ägg

Dekoration:

Efter behov Kristyr vit (eller annan valfri färg)
En nypa Dr Oetker valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180-200 grader.Rör smöret eller margarinet mjukt på högsta hastighet i en matberedare.

2

Tillsätt litet i taget utav socker, vaniljsocker, och vaniljkorn (från vaniljstången) och rör tills sockret smält och degen är slät. Tillsägg ägg och vispa därefter ner mjöl och hackade mandlar. Ställ degen i kylskåpet i minst 30 minuter.

3

Kör degen i en köttkvarn med stjärnformad skiva, eller en kakspruta, till ca 10 cm långa strimlor och forma dem till hjärtan och bokstäver. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 8-10 min.

4

Låt kakorna svalna på ett bakgaller och garnera dem efter eget behag med kristyr och strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten