COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljkaka med citronglasyr

Recept på saftig sockerkaka toppad med glasyr och färgglad frukt.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljkaka med citronglasyr

Sockerkakssmet:

5,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1,5 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
3 st ägg medelstora
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
225 g smält smör avsvalnat

Glasyr och garnering:

2 dl florsocker
omkring 1,5 - 2 msk citronsaft
omkring 1 - 2 dl Dr. Oetker Fruktblandning eller annan valfri topping, tex, bär eller smulad maräng

preparation

Förberedelse

1

1.       Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.

2

1.       Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiché och vispa till en jämn smet.

3

1.       Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar.

4

1.       Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.

5

1.       Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla över kakan och garnera med fruktblandning eller annan valfri topping.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten