COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljkransar

Recept på klassisk småkaka, som passar på alla kakfat.

40 - 50 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljkransar

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl
200 g smör i tärningar
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dl socker
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
2 st äggulor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Hacka samman smör, mjöl och socker. Tillsätt vaniljsocker, mandel och äggulor. Blanda samman till en jämn deg.

2

Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåp en stund, gärna över natt.

3

Sätt ugnen på 200 grader.

4

Rullas ut degen till smala längder. Skär dem i ca 12 cm långa bitar och forma en krans av dem. Man kan även spritsa ut längder med en kraftig sprits. Vill man ha stjärnmöster används en stjärntyll till spritsen. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.

5

Grädda ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten