Flag

Vaniljkransar

40 - 50 styck
Mellan
60 minuter
Recept på klassisk småkaka, som passar på alla kakfat.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
300 gvetemjöl
180 gsmör mjukt
180 gsocker
50 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
2 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
En nypasalt
0,5 tskDr. Oetker Hjorthornssalt
1 stägg stlk M/L

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Hjorthornssalt
1

Gör så här

Vispa smör och socker vitt med en elvisp. Tillsätt vaniljpasta. Sikta ned mjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt hackade mandlar och vänd degen lätt med en degskrapa. Rör
sist i ägget.  Spritsa med stjärntyll ut vaniljkransarna (ø 4 cm) på en bakpappersklädd plåt.
Ställ plåten i kylskåpet i minst 1 timma innan gräddning för att förhindra att vaniljkransarna flyter ut.

2

Sätt ugnen på 180 °C varmluft eller 200 °C över- och undervärme.

3

Grädda vaniljkransarna i 8-10 minuter tills de är gyllene. Låt de svalna på ett bakgaller och
förvara dem i en kakburk.