Flag

Vaniljmusslor med mandarin

cirka 25 styck
Enkelt
40 minuter
Recept på enkla musslor fyllda med vit chokladyoghurt som toppas med saftiga mandariner.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
0,5 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 dlvetemjöl
0,5 dlmaizena
100 gsmör (kallt)
1 msksirap
Fyllning
200 gvit choklad
2 dlmatlagningsyoghurt (helst turkisk 10%)
2 stmandariner (tunt skivade)
En nypaDr Oetker valfritt strössel

Visa produkter

1

Gör så här

Lägg alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret i tärningar samt sirap.Mixa hastigt ihop degen.Tryck ut degen tunt i välsmorda musselformar av metall. Ställ formarna i frysen 15 minuter.

2

Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter på 200 grader. Låt formarna svalna något innan de försiktigt knackas ut.

3

Smält chokladen i vattenbad och rör ner i yoghurt. Låt kallna innan musslorna fylls och toppas med mandarin och strössel.