COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljringar

Recept på en enkel småkaka, som går snabbt att slänga ihop, och är perfekt att ha hemma inför oväntat besök.

omkring 40 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljringar

Ingredienser:

250 g vetemjöl
150 g socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
0,25 - 0,5 dl Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
150 g smör
1 st ägg

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 210 grader. Blanda mjöl, socker, citronarom, vaniljsocker och hjorthornsalt. Smula ner smöret i blandningen. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i mindre bitar och rulla dem till smala längder. Skär längderna i 10 cm långa bitar och forma dem till ringar. Lägg ringarna på en bakplåt. Grädda i 6-7 minuter.

3

När kakorna svalnat kan de med fördel glaseras med Dekorationsglasyr eller ringla över smält choklad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten