För receptet Vaniljsemla med blåbärsgömma
cirka 13 - 15 dl | vetemjöl |
2 dl | sirap ljus |
125 g | smör |
50 g | jäst |
1 msk | kardemumma |
5 dl | mjölk |
1 tsk | salt |
200 g | frysta blåbär |
1 dl | socker (helst syltsocker) |
1 Förp. | Dr. Oetker Vaniljkräm |
6 dl | mjölk |
3 dl | vispgrädde |
Efter behov | florsocker |
Receptet ger ca 20 st stora bullar (frys de bullar du inte använder till dessa semlor)
Smält smör i kastrull.
Tag av från plattan och häll i mjölk, sirap, kardemumma och salt.
(Skall hålla ca 37°c).
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare.
Häll över degvätskan och läs upp jästen.
Häll sedan i lite mjöl åt gången.
Tänk hellre lite för lös än för mycket mjöl.
Bearbeta degen länge och väl!!
Minst 10 min.
När du har en blank fin deg som släpper från bunkens kanter, så täck med plastfolie och låt den jäsa ca 1h.
Forma till bullar och jäs sedan ytterligare 45 min.
Grädda ibullarna 225°c ca 10 min.
Lägg bär och socker i kastrull.
Låt koka ihop några minuter.
Vispa ner pulvret i mjölken (går jättebra att använda vanlig handvisp).
Ställ att svälla i kylen ca 15-20 min.
Vispa grädden medelhårt.
Skär av en trekant på toppen av semlan.
Gröp ur lite av inkråmet och fyll med blåbärsfyllning.
Spritsa sen en rejäl klick vaniljkräm och en liten klick grädde.
Avsluta med att sätta på "locket" och pudra florsocker över!!
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: