COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vegansk chokladmoussekaka

I detta recept på chokladtårta har vi lagt en veganvänlig chokladmousse på en botten av dadlar och mandel. Tillsätt gärna en skvätt espresso för en lite vuxnare smak. Dessutom är kakan helt utan tillsatt socker. Kakan håller sig upp till 2 dagar i kylskåp.

omkring 8 - 10 bitar

Lite träning krävs 240 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk chokladmoussekaka

Botten:

100 g dadlar utan kärnor utan kärnor
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 tsk snabbkaffe espresso espresso
2 msk kokande vatten
1 msk kakao
50 g Mandelsplitter

Vegansk chokladmousse:

100 g Cashewnötter osaltade osaltade
200 g dadlar utan kärnor utan kärnor
1 dl vatten kallt kallt
1 påse Dr. Oetker Vegegel
2 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1 dl sojagrädde

Dekoration:

1 ½ dl sojagrädde
50 g Mandelspån eller flagade hasselnötter eller flagade hasselnötter

Förberedelse

Förberedelse

1

Till detta recept är det viktigt att ha en bra matberedeare eller blender för att lyckas. Dela eventuellt moussereceptet på två om matberedarens skål är för liten. Vi har använt en 16 cm springform klädd med bakpapper i botten och plastfolie på sidorna så att det är lätt att lossa kakan. Om du bara har en större form går det såklart bra att använda den, kakan blir dock inte lika hög.

2

Lägg cashewnötterna i blöt i kallt vatten i minst 2 timmar (gärna 4) innan du ska använda dem. På så vis blir de blötlagda och fungerar perfekt som ett substitut till färskost i detta recept.

3

Botten

Blanda dadlar, hackade mandlar och espresso (av kokande vatten och snabbkaffepulver) till en jämn massa, tillsätt kakaopulver och mixa tills allt är blandat. Lägg massan på bordet och knåda in mandelsplitter så den får en fin struktur.

4

Lägg en bit bakpapper över springformens botten och lås fast kanten av formen så att pappret ligger stramt. Klä formens kanter med plastfolie. Fördela nötmassan i formen i ett tunt lager. Pressa ut massan jämnt och ställ formen i kylskåp.

5

Vegansk chokladmousse

Låt cashewnötterna rinna av och lägg dem i matberedaren och mixa tills de är finfördelade. Tillsätt dadlarna en efter en och fortsätt mixa tills massan är jämn.

6

Lös upp vegegelen i kallt vatten och koka upp tills massan tjocknar (1-2 min). Tillsätt vegegelen i dadelmassan tillsammans med kakao, vaniljarom och kokosolja och blanda tills massan är jämn.

7

Häll moussen över kakbotten och banka formen i bordsskivan så att du får en jämn yta på moussen. Ställ kakan i kylskåp 3-4 timmar tills moussen har satt sig.

8

Dekoration

Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med vispad sojagrädde och flagade nötter.