COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vegansk Citrontårta

Recept på frisk och ljuvlig tårta med Raw botten och toppad med lemoncurd.

omkring 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk Citrontårta

Raw botten:

100 g Dr. Oetker Mandel skållad
90 g hackade dadlar kärnfria kärnfria
30 g kokosmjöl

Vegansk Lemoncurd:

2 st citroner (saften från 2 citroner, drygt 1 dl) (saften från 2 citroner, drygt 1 dl)
1 påse Dr. Oetker Vegegel
400 g kokosmjölk (använd den tjocka delen av en burk) (använd den tjocka delen av en burk)
65 g lönnsirap
ca 1 - 2 tsk Dr. Oetker gelfärger gul

Dekoration:

1 msk Dr. Oetker Hasselnötter hackade
1 tsk Dr. Oetker gelfärger grön

Förberedelse

Förberedelse

1

Raw tårtbotten

Kör mandlarna i matberedare eller kraftig mixer till ett mjöl. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kokosmjölet sist. Om massan inte går ihop kan man tillsätta 1-2 tsk vatten. Klipp ur ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut dadelmassan i formen och ställ i kylskåp.

2

Lemoncurd

Blanda vegegel och citronsaft i en kastrull och vispa ordentligt. Tillsätt lönnsirap och den tjocka massan från en förpackning kokosmjölk, ca 250 g. Koka upp massan tills den tjocknar, ca 1-2 minuter. Tag kastrullen från värmen och tillsätt gul färg efter önskemål. Häll citronkrämen över botten och ställ kallt i 1-2 timmar tills den tjocknat.

3

Dekoration

Blanda hackade hasselnötter med koncentrerad grön färg. Tillsätt några droppar i taget till önskad färg uppnåtts. Låt torka några timmar innan du dekorerar kakan.

4

Tips

Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kyl.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten

Top 10 Recept Senaste recept
1.
1.