Flag

Vegansk halloncheesecake

10 - 12 rulltårtor
Mellan
480 minuter
En läcker halloncheesecake på mandelbotten. Moussen gör du enkelt med Dr. Oetker Vegegel. Receptet kräver lite förberedelse.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Mandelbotten
100 ghackade dadlar utan kärnor
1 påseDr. Oetker Mandel skalad hackad
1 - 2 mskkokosolja
0,5 tskDr. Oetker Bittermandelarom
1 mskkakao (kan uteslutats)
50 gMandelsplitter
Vegansk hallonmousse
200 gCashewnötter
450 gfrysta hallon upptinade
80 glönnsirap (65 ml)
2 dlvatten kallt
2 påsarDr. Oetker Vegegel
2 tskDr. Oetker Vaniljarom
2 mskcitronsaft
150 gkokosolja
Dekoration
170 gfärska hallon

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
Picture - Mandelsplitter
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
1

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 2 timmar (gärna 4) före anvädning. Då blir de mjuka och fungerar som ett veganskt alternativ till färskost.

2

Mandelbotten

Kör dadlarna i en matberedare eller liknande tillsammans med den hackade mandeln. Tillsätt smält kokosolja, bittermandelarom och ev. kakaopulver och blanda tills massan är någorlunda jämn. Ta ut massan på bordet och knåda in mandelsplittret.

3

Lägg bakplåtspapper över botten på en springform och spänn på kanten så att pappret sitter stramt. Klä kanterna med plastfolie. Fördela nötmassan i botten på formen. Tryck ut den jämnt och ställ formen i kylskåp.

4

Vegansk hallonmousse

Lägg de frysta hallonen och lönnsirap i en kastrull. Koka upp tills du får en jämn massa. Lös vegegelen i kallt vatten och häll det i hallonmassan under omrörning. Koka upp tills massan tjocknar (1-2 minuter). Tillsätt citronsaft och vaniljarom och låt massan svalna något.

5

Sila bort vattnet från cashewnötterna och mixa dem tills de är så finmalda som möjligt. Tillsätt smält kokosolja och fortsätt blanda. Tillsätt hallonmassan och blanda vidare till en jämn mousse.

6

Häll moussen över nötblandningen. Banka till formen mot bänkskivan så att ytan blir jämn. Ställ kakan på kylning i 3-4 timmar tills moussen har satt sig.

7

Dekoration

Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med hallon i täta ringar – starta i kanten och arbeta dig inåt. Kakan håller sig 2 dagar i kylskåp.