COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Vegansk Jordgubbscheesecake

Recept på en både vacker och ljuvligt god cheesecake som passar många, då den innehåller vegetarisk gelatin och har en raw food-botten.

Ca 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk Jordgubbscheesecake

Raw Cheesecakebotten:

100 g Dr. Oetker Valnötskärnor (2 påsar)
70 g hackade dadlar (kärnfria)
1 krm kardemumma
½ st Dr. Oetker Vaniljstång (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)
50 g kokosmjöl

Vegansk Jordgubbsmousse:

200 g Cashewnötter (osaltade)
1 ½ dl vatten kallt
½ dl citronsaft färskpressad
2 påsar Dr. Oetker Vegegel
150 g kokosolja
450 g jordgubbar frysta och tinade
1 dl kokosmjölk (från den tjocka delen)
90 g lönnsirap (0.75 dl)
½ st Dr. Oetker Vaniljstång (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)

Förberedelse

Förberedelse

1

Lägg cashewnötterna i blöt i kallt vatten 1-2 timmar.

2

Botten:

Mixa valnötterna i en matberedare eller mixer. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kardemumma, vaniljstång och kokosmjöl och mixa samman till en jämn smet.

3

Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Täck sidorna med plastfolie. Tryck ned nötmassan i botten av formen och ställ in i kylskåp.

4

Mousse:

Vispa samman vegegel med kallt vatten och citronsaft. Koka upp massan tills den tjocknar (1-2 min). Häll av vattnet av cashewnötterna och kör dem i mixer tills de är finfördelade. Tillsätt vegegel och fortsätt blanda. Ha i resten av ingredienserna och mixa samman.

5

Häll moussen över nötbotten och bred ut till en slät smet. Ställ i kyl 2-3 timmar tills moussen har stelnat. Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kylskåp.