COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vegansk saffranskaka

Recept på saftig mjuk kaka som går utmärkt att förvara i både kyl och frys.

9 bitar

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk saffranskaka

Saffranskaka:

1,5 dl kikärtsspad (vatten från ett tetrapack kokta kikärter)
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 dl matolja

preparation

Förberedelse

Saffranskaka

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Vispa kikärtsspad vitt och skummigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i kikärtsvispet. Tillsätt saffransarom och olja. Blanda till en jämn, klumpfri smet. Häll smeten i en kvadratisk form (25x25cm) täckt i bakplåtspapper. Grädda saffranskakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt din saftiga saffranskaka svalna innan du skär den i 9 bitar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten