COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vetekrans med kanel och choklad

Recept på läckert god vetekrans med kanel och choklad. Ett fint alternativ till kanelbullen.

2 kransar

Lite träning krävs 140 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vetekrans med kanel och choklad

Ingredienser:

100 g mjukt smör
2,5 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Torrjäst
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g mjukt smör
0,75 dl farinsocker
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
2 tsk kanel
100 g hackad mörk choklad

Pensling:

1 st ägg

preparation

Förberedelse

1

Tärna smöret så att det blir mjukare och mer lättarbetat. Värm mjölken till fingervarmt och tillsätt torrjästen. Rör om tills jästen har löst upp. Blanda mjölk med socker, kardemumma och salt och smör. Vänd ner hälften av mjölet och arbeta in lite luft i degen. Tillsätt resten av mjölet under omrörning. Låt jäsa i ca 45 minuter tills degen är dubbelt så stor.

2

Fyllning

Blanda smör med farinsocker, vaniljpasta och kanel.

3

Utbakning

Lägg hälften av degen åt sidan och gör en krans i taget. Kavla ut degbiten till en platta ca 33 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av den hackade chokladen. Rulla ihop längs långsidan. Gör ett snitt längs långsidans mitt och tvinna de båda ändarna och forma till en krans. Gör samma sak med den andra halvan av degen.

4

Grädda kransarna 220 grader i ca 15 minuter. Täck över kransarna med bakplåtspapper eller alluminiumfolie och grädda ytterligare 15 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten