Flag

Vetekrans med kanel och choklad

2 kransar
Mellan
140 minuter
Recept på läckert god vetekrans med kanel och choklad. Ett fint alternativ till kanelbullen.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
100 gmjukt smör
2,5 dlmjölk
1 påseDr. Oetker Torrjäst
1 dlsocker
1 tskkardemumma
1 tsksalt
8 dlvetemjöl
Fyllning
75 gmjukt smör
0,75 dlfarinsocker
2 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
2 tskkanel
100 gmörk choklad
Pensling
1 stägg

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Tärna smöret så att det blir mjukare och mer lättarbetat. Värm mjölken till fingervarmt och tillsätt torrjästen. Rör om tills jästen har löst upp. Blanda mjölk med socker, kardemumma och salt och smör. Vänd ner hälften av mjölet och arbeta in lite luft i degen. Tillsätt resten av mjölet under omrörning. Låt jäsa i ca 45 minuter tills degen är dubbelt så stor.

2

Fyllning

Blanda smör med farinsocker, vaniljpasta och kanel.

3

Utbakning

Picture - Vetekrans_steg1_webb.jpg
Picture - Vetekrans_steg3webb.jpg
Picture - Vetekrans_steg4webb.jpg
Picture - Vetekrans_steg5webb.jpg

Lägg hälften av degen åt sidan och gör en krans i taget. Kavla ut degbiten till en platta ca 33 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av den hackade chokladen. Rulla ihop längs långsidan. Gör ett snitt längs långsidans mitt och tvinna de båda ändarna och forma till en krans. Gör samma sak med den andra halvan av degen.

4

Grädda kransarna 220 grader i ca 15 minuter. Täck över kransarna med bakplåtspapper eller alluminiumfolie och grädda ytterligare 15 minuter.