COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Viktorias Chokladtårta

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Viktorias Chokladtårta

Tårtbotten:

3 st ägg
3 dl socker
150 g mjukt smör
4 msk kaffe (starkt) (starkt)
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
¾ dl kakao

Chokladfyllning:

180 g smör
6 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl mjölk

Topping:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
En nypa Silverpärlor (eller annan valfri dekoration) (eller annan valfri dekoration)

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smör, kaffe och mjölk. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och vänd ner det. Häll smeten i smord springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i 170 grader i cirka 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar, tiden kan variera mellan olika ugnar.

2

Vispa samman alla ingredienser till chokladkrämen, använd gärna elvisp så krämen blir luftig.

3

Dela den avsvalnade kakan i två delar. Bred hälften av chokladkrämen på den ena delen och lägg ihop med nästa. Bred resten av chokladen över kakan. Ställ kakan i kylen en stund.

4

Kavla ut sockermassan tunt. Använd lite florsocker för att kavlen inte ska fastna. Det går även bra att kavla ut massan direkt på bakplåtspapper så är det lättare att täcka över tårtan.

5

Dekorera med ev. överbliven sockermassa och silverkulor eller annan dekoration.

I detta recept fyller vi tårtan med underbar chokladcreme som läggs mellan de två bottnarna med smak av kaffe och kakao. En dröm för kaffe och chokladälskaren!

1 springform

Lite träning krävs 80 Minuter

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten

Top 10 Recept Senaste recept
1.
1.