COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vispad Pannacotta

Recept på vacker dessert som är enkel att göra. Bäst blir det om du gör den dagen innan den ska avnjutas!

4 - 6 portioner

Lyckas lätt 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vispad Pannacotta

Pannacotta:

2 st Gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,75 dl socker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge

Hallon & Jordgubbsås:

100 g jordgubbar frysta
100 g frysta hallon
1 msk citronsaft
0,75 dl florsocker

preparation

Förberedelse

1

Pannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och ta i socker & vaniljpastan
Låt koka några minuter.

2

Tag av från plattan och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
Ställ att svalna ( gärna under natten, minst 4 timmar).

3

Vid servering så vispa med elvisp tills det blir som mousse i konsistensen!!
Spritsa gärna för lite festligare upplägg!! 

4

Hallon & Jordgubbssås

När bären är lite halvtinade så ta i citronjuice och florsocker. 
Mixa helt slät och servera med den vispade pannacotta!!

Dekorera gärna med några hela bär och lite hackad choklad.