Bjud på en god dessert till jul. Denna tranbärstarte passar lika bra till adventsfikat som till jul. Dekorationen gör du enkelt med Dr. Oetker Perfect Meringues mix och våra dekorativa strösselblandningar.
För receptet Vispad tranbärstarte
250 g | digestivekex |
125 g | smör |
1,5 dl | tranbärsjuice |
1,5 dl | socker |
5 st | Gelatinblad |
2 dl | vispgrädde |
1 tsk | Vaniljpasta Taylor & Colledge eller |
2 tsk | Dr. Oetker Vaniljsocker |
2 dl | vispgrädde |
1 tsk | Vaniljpasta Taylor & Colledge eller |
2 tsk | Dr. Oetker Vaniljsocker |
1 Förp. | Dr. Oetker Perfect Meringues |
2 tsk | Silver 4-mix |
Efter behov | Dr. Oetker Silver Pearls chocolate |
cirka 1 - 2 msk | tranbär |
Klä en tårtform eller pajform med löstagbar botten med bakplåtspapper. Mixa havrekexen till fina smulor. Rör ner det smälta smöret. Tryck ut blandningen på formens botten och kanter. Sätt i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar. Mät upp tranbärsjuice och socker i en kastrull. Värm tranbärsjuicen så den nästan kokar och smält ner gelatinbladen. Låt svalna. Vispa den avsvalnade saften med elvisp till ett hårt fluffigt skum. Vispa grädde och vanilj och blanda ned tranbärsskummet. Fördela fyllningen över botten och ställ formen i kylen så att fyllningen sätter sig – ca 4 timmar.
Vispa grädden tillsammans med vanilj. Skeda eller spritsa grädden över tarten. Avsluta med maränger, strössel och tranbär.
Tips! Prova att göra kakan av annan juice (t.ex. svartvinbär eller lingon) det går också bra att göra den på glögg.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: