COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vit Prinsessdröm med rabarber

Recept på söt tårta fylld med rabarber och grädde som toppas med ännu mer grädde, masipan och dekorationspärlor.

1 springform

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vit Prinsessdröm med rabarber

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

250 g rabarber (späd, skuren i småbitar)
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
2 tsk Gelatinpulver
1 dl kesella
2 dl vispgrädde

Garnering och dekoration:

3 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 300 g marsipan valfri färg
omkring 2 - 3 msk Dekorationspärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. Häll i smord och bröad springform och grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.

2

Blanda gelatinpulver och vatten i en skål. Koka upp socker och rabarber i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter tills rabarbern börjar mjukna. Tillsätt det uppblötta gelatinpulvret och rör om. Låt svalna.

3

Vispa grädden. Tillsätt vaniljsocker mot slutet av vispningen. Ta undan drygt hälften av grädden till garnering. Vänd ner resten av grädden i rabarberkompotten tillsammans med kesellan. Ställ in i kyl att stelna till en stund.

4

Dela tårtbotten i 3 bottnar. Bred rabarbermoussen på bottnarna och lägg ihop dem. Kavla ut marsipanen till ett lock, det går enklast att kavla mellan plastfolie. Bred resterande grädde över tårtan och täck med marsipanlocket. Dekorera med pärlor och hjärtan efter fantasi och inspiration.

5

Låt tårtan stå kallt minst 4 timmar innan serveringsdags.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten