COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vörttekakor

Recept på hembakta tekakor som får sin juliga smak från pepparkakskryddor och julmust. Bör verkligen testas!

omkring 20 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vörttekakor

Ingredienser:

omkring 12 dl rågsikt
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
omkring 25 g pepparkakskryddor
omkring 1 msk salt
250 g kesella
75 g Korinter (1 påse)
1 dl rapsolja
1 dl sirap (helst mörk)
5 dl julmust (eller porter)
1 - 2 dl vetemjöl till utbakning

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Värm olja, kesella, sirap och porter till 42 grader. Rör ned i mjölblandningen. Blanda ordentligt till en rätt kladdig smet. Låt degen jäsa i 45-60 minuter. Vält ut degen på lätt mjölat bakbord. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger torra bullar.

2

Dela degen i 20 delar och gör runda bollar av dem. Lägg bullarna glest på pappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka och nagga med gaffel. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten