Flag

Apelsinkaka

1 styck
Mellan
80 minuter
1 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

200 gsmör
200 gsocker
En nypaapelsinskal
4 stägg
4 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Apelsinsirap
1 dlsocker
1 dlapelsinjuice

Visa produkter

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 1,5 l. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt apelsinskal. Rör ned äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är klar, gräddningstiden kan variera med olika ugnar.

2

Koka upp apelsinjuice och socker och låt koka tills sockret smält. Låt sirapen bli ljummen. Gör små hål i kakan med en gaffel så snart den svalnat lite och häll sirapen över kakan.

3

Tips: Tillsätt fruktköttet från 1-2 passionsfrukter i den ljumma sirapen innan den hälls över kakan.