Flag

Citronmåne

1 springform
Mellan
100 minuter
Recept på hembakad ljuvlig kaka som toppats med krämig glasyr.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gsmör
2 dlströsocker
1 stcitronskal (rivet skal från 1 tvättad citron)
2 stägg
mskcitronjuice
1 påseDr. Oetker Mandel skalad hackad (50 gram)
2,5 dlvetemjöl
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 dlmjölk
Glasyr
3 dlflorsocker
1 krmDr. Oetker Hushållsfärg gul
cirka 3 mskcitronsaft
cirka 1 - 2 mskvatten (eventuellt, för att få en smidigare konsistens)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad  (50 gram)
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg gul
1

Gör så här

Rör smör, socker och citronskal mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner mandel och citronsaft. Rör samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken..

2

Häll degen i smord springform, ca 22 cm i diameter. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.

3

Känn efter med sticka att kakan är färdig, gräddningstiden varierar med olika ugnar. Låt kakan svalna under bakduk.

4

Rör samman florsocker, citronsaft och hushållsfärg till en smidig glasyr. Fördela den över kakan.